MyGreenUniverseSpierpijn en AromatherapieMyGreenUniverse

Spierpijn en Aromatherapie

Posted by hans 22-11-2019 0 Comment(s)

Langdurig of overmatig belasten van Spieren kan de oorzaak zijn van ophoping van afvalstoffen in de spieren, met name melkzuur. Zodra het melkzuur in aanraking komt met de zenuwen, ontstaat het spierpijn gevoel. Bij gewrichtspijnen is de oorzaak wat onduidelijker, en kan komen door verstuiking, ontwrichting of overbelasting. Als de gewrichtspijn chronisch is, kan het duiden op Artritis (ontsteking) of bijvoorbeeld artrose (Slijtage), maar overbelasting (zoals bij een tennis elle boog) kan ook de oorzaak zijn.

 

Wij hebben een heerlijke mix voor je die 100% natuurlijk is en verlichting kan bieden: Gebruik de 100% pure en zuiver etherische olie van Tisserand in een pure plantaardige basisolie en breng aan door zacht in te masseren op de gevoelige spieren en gewrichten.

Je kan kiezen uit de 100% Pure Basis Olie van Jojoba, Druivenpit, Perzikpit, Tarwekiem of Zoete amandel.

 

Begin met 10ml basisolie en voeg het volgende toe:

2 druppels biologische Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) etherische olie. Rozemarijn heeft verwarmende eigenschappen en stimuleert daarnaast de doorbloeding. Het helpt daardoor de afvalstoffen sneller af te voeren.

2 druppels Cipres (Cupressus sempervirens) etherische olie. Cipres heeft een prachtige werking en wordt in de aromatherapie vaak ingezet bij spierpijn en gewrichtspijnen vanwege de ontstekingsremmende werking.

1 druppel (Lavandula angustifolia) Lavendel etherische olie. Lavendelolie is een zeer veelzijdige olie, met verzachtende en kalmerende werking. Daarnaast werkt de olie antisceptisch en is zeer geschikt bij ontstekingen en spierpijn.

 

Breng dit aan in kleine hoeveelheden door zachtjes in te masseren. Herhaal dit zo vaak als nodig.

De combinatie van deze drie oliën heeft niet alleen een verlichtend effect op de spieren en gewrichten, maar verspreid ook een heerlijke aangename geur.

We horen graag hoe het bevalt!

Laat een bericht achter

De waardering van www.mygreenuniverse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 257 reviews.