MyGreenUniverseRemedies tegen verkoudheid en griepMyGreenUniverse

Bescherm jezelf tegen griep en verkoudheid met aromatherpie

Posted by hans 12-01-2019 0 Comment(s)

Naast de lagere temperaturen zijn er nog andere factoren die onze vatbaarheid voor virussen in de winter verhogen. Nu er in Nederland weer heel wat afgesnuft wordt en er sprake is van een griepgolf geven wij je wat eenvoudige tips om je weerbaarheid te verhogen met behulp van aromatherapie.
 

GEEF JE WEERSTAND EEN BOOST

Door kortere dagen en langere nachten krijg je minder zonlicht op je huid.  
Ook zijn we in deze periode vaak minder vaak buiten te vinden en door onze winterkleding is er ook minder huidoppervlak onbedekt. Een tekort aan vitamine D ligt dan op de loer. Het gevolg is dat ons immuunsysteem vatbaarder wordt voor infecties.  

The Fix # 1 Naast het zorgen voor genoeg vitamine D kun je in de winter je immuunsysteem met aromatherapie een flinke boost geven en zo de aanmaak van witte bloedcellen stimuleren.
Gebruik elke dag in jouw slaapkamer 6 druppels etherische olie van Citroen in een diffuser of aromalampje. Je verhoogt hiermee jouw vermogen om ziekte te bestrijden.

 

 

GA DE STRIJD AAN TEGEN ZIEKTEKIEMEN

Virussen worden sneller doorgegeven bij lagere temperaturen omdat hierdoor hun lipidelaag harder wordt waardoor ze beter beschermd zijn en ons meer last kunnen bezorgen. Koude lucht bevat minder waterdamp dan warme lucht. De lagere luchtvochtigheid in de winter zorgt er samen met de hogere temperaturen binnen door centrale verwarming voor dat de vochtdeeltjes die vrijkomen bij hoesten of niezen snel verdampen en langer in de lucht blijven hangen.  De kans dat jij ze vervolgens binnenkrijgt is daardoor groter.

The Fix # 2 Luchten! Ook bij koude temperaturen is het belangrijk een ruimte goed te luchten. Ook kun je een luchtbevochtiger gebruiken.
Daarnaast kun je het krachtige trio van Citroen, Tea Tree en Eucalyptus inzetten. Voeg  2 tot 3 druppels van elke olie toe aan de Tisserand Aroma Spa diffuser, ander apparaat of aromalampje. Gebruik dit in jouw slaapkamer voor je gaat slapen. Deze combinatie van oliën maakt de luchtwegen vrij en gaat de strijd aan met virussen en bacteriën.  

 

BRONCHITIS

Als verkoudheid of griep zich via neus en keel naar luchtpijp en bronchiën uitbreidt noemen we deze ontsteking acute bronchitis. Deze ongenode gast vertrekt meestal pas na 2 weken tot een maand. We kunnen dan ook wel wat hulp gebruiken om ‘m wat sneller de deur uit te krijgen.

The Fix # 3:  Tea Tree, Eucalyptus en Bergamot:

Voeg 1 druppel van elke olie toe aan een kom heet water en inhaleer de damp gedurende 5 – 10 minuten. Met een handdoek over je hoofd maak je je eigen damptentje. Doe dit 2-3 keer per dag om slijm af te voeren en de infectie te bestrijden (deze methode is niet geschikt voor jonge kinderen en bij astma).

 

 

Laat een bericht achter

De waardering van www.mygreenuniverse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 128 reviews.