Aromatherapie en Veiligheid

Aromatherapie en Veiligheid
 

AROMATHERAPIE EN VEILIGHEID
Wij verzoeken u deze veiligheidsvoorschriften zorgvuldig te lezen voor u etherische oliën gaat gebruiken.
Wij willen dat u zoveel mogelijk baat heeft bij het gebruik van etherische oliën.
U kunt ze gemakkelijk en veilig toepassen, mits u de veiligheidsvoorschriften in acht neemt: 

Het aantal aanbevolen druppels niet overschrijden:
Etherische oliën zijn sterk geconcentreerd. Onze etherische oliën zijn 100% natuurlijk, puur en zuiver. Ze worden gemaakt van kruiden, specerijen, bloemen, harsen etc. en kunnen zeer krachtig zijn. Soms zijn voor een druppel etherische olie honderden bloemen nodig. Dus houdt u zich aan het aanbevolen aantal druppels, hoezeer u ook van de geur houdt! 

Etherische oliën mogen nooit worden ingenomen zonder advies en begeleiding van een professionele (gedegen opgeleide) beroepsbeoefenaar:
Etherische oliën kunnen inwendig schade veroorzaken indien inwendig gebruikt. Indien iemand per ongeluk olie heeft ingeslikt dient u direct medische hulp in te schakelen.

Bewaar etherische oliën altijd buiten bereik van kinderen: 
Indien een kind per ongeluk etherische olie heeft ingeslikt, raadpleeg dan onmiddellijk een arts. 

Etherische oliën niet onverdund op de huid aanbrengen.

Breng etherische oliën zorgvuldig aan:
Voor alle etherische oliën geldt dat -zelfs na verdunning- contact met gevoelige gebieden zoals de ogen vermeden dient te worden.
Is er toch olie in de ogen gekomen, spoel dan direct met veel water uit en raadpleeg een arts.

Etherische oliën van Bergamot, Citroen, Sinaasappel, Limoen mogen niet op de huid gebruikt worden bij blootstelling aan zon of gebruik van zonnebank.
U dient tenminste 12 uur na het aanbrengen blootstelling aan de zon/zonnebank te vermijden. 

Citroengras, Citronella, May Chang en Tea-Tree mogen niet gebruikt worden bij kinderen jonger dan twee jaar of op een gevoelige huid. 
Deze oliën zijn te krachtig voor kinderen jonger dan 2 jaar en bij een gevoelige huid. 

Massage van kinderen jonger dan 6 jaar: 
Bij het masseren van kinderen jonger dan 6 jaar, mogen niet meer dan 2 druppels etherische olie per 15ml plantaardige (basis)olie of lotionmengbasis worden gebruikt. En niet meer dan 2 druppels etherische olie mogen worden toegevoegd aan hun bad of verdamper. Aromatherapie, in het bijzonder massage, werkt goed bij kinderen. Maar niet alle etherische oliën zijn geschikt voor gebruik bij kinderen. Raadpleeg de veiligheidsinstructies. 

Etherische oliën moeten ook wanneer zij verdund zijn met voorzichtigheid worden gebruikt bij kinderen jonger dan twee jaar. 

Gezondheid en medicatie:
Als u een huidaandoening heeft, zwanger bent, aan epilepsie, astma of hoge bloeddruk lijdt of onder behandeling bent met medicijnen, of in geval van twijfel over een aandoening, dan is het belangrijk deskundig medisch advies in te winnen, alvorens etherische oliën te gebruiken.

Gebruik in huis:
Zorg ervoor dat etherische oliën niet in contact komen met gepolijste of geverfde oppervlakken en kunststoffen aangezien dit vlekken of beschadiging kan veroorzaken. Etherische oliën zijn ontvlambaar, houdt ze daarom uit de buurt van open vuur.

Etherische oliën bewaren:
Bewaar de oliën koel en donker dus niet blootstellen aan direct zonlicht en warmte! Na opening binnen 1 jaar gebruiken.
Voor maximale houdbaarheid kunt u de oliën in de koelkast bewaren (mits dit veilig is i.v.m. kinderen etc.). Indien u van deze voorschriften afwijkt en de oliën blootgesteld worden aan licht, lucht en warmte wordt de houdbaarheid aanzienlijk korter!

 

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.

De waardering van www.mygreenuniverse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 61 reviews.

Keurmerk webwinkel