MyGreenUniverseEikenprocessierupsMyGreenUniverse

Eikenprocessierups

Posted by hans 30-06-2019 0 Comment(s)

De Eikenprocessierups

De tijd van het jaar. Ze zijn er weer, De eikenprocessierupsen. Een ware plaag voor vele regio’s in België, Nederland en Luxemburg. De Thaumetopoea processionea is een nachtvlinder motje waarvan de rupsen zich voornamelijk voeden met heerlijke eikenbladeren. De rupsen gaan in een keten achter elkaar op zoek naar voedsel en de optocht ziet er dan ook uit als een processie optocht. In de nacht gaat een hele colonne van rupsen op zoek naar voedsel en vreet eikenbomen kaal.

De rups heeft gevaarlijke brandharen die in contact met de huid behoorlijk kunnen irriteren. Niet alleen bij mensen maar ook bij bijvoorbeeld honden. Wat kunnen we er aan doen?

Natuurlijk kunnen we de eikenprocessierups bestrijden, letterlijk te lijf gaan, maar het ziet ernaar uit dat de plaag ieder jaar terug zal komen. Sinds het begin van de 20ste eeuw groeit de populatie en het einde is nog niet in zicht.

Wat dan wel? We kunnen in ieder geval de klachten die we als mens ondervinden van deze brandharen, terugdringen en verzachten.

Er bestaan een aantal natuurlijke en biologische producten die daar uitstekend bij kunnen helpen:

Vanuit de Aromatherapie: Voeg 10 druppels pure en zuivere lavendelolie toe aan 10 ml plantaardige basisolie (bijvoorbeeld jojobaolie of druivenpitolie (grapeseed)).
Goed mengen en zachtjes op de geïrriteerde huid aanbrengen (na verwijdering van de brandhaartjes). Eventueel 8 druppels lavendel met 2 druppels pepermunt in 10 ml basisolie voor een verfrissend gevoel. Is de rups weer verdwenen en de jeuk ook, dan heb je super lavendelolie die heerlijk verzorgend werkt en verzacht bij insectenbeten. Wel altijd even verdunnen!

Kant en klaar van Barefoot SOS hebben we de Body lotion met o.a. Vogelmuur, een natuurlijke ingrediënt tegen jeuk met een verzachtend effect. Is de rups verdwenen, dan heb je een supervoedende bodylotion voor de droge gevoelige huid en ideaal voor na het zonnetje!

Aloe Vera Gel

Of de 99% zuivere biologische Aloe Vera Gel van La Saponaria. Verzorgt en helpt tegen roodheid en jeuk. Is de jeuk verdwenen, gebruik deze fijne voedende gel 

dan voor bijvoorbeeld de droge huid, na het zonnen, of na het scheren (mannen en vrouwen) of als voeding voor droog haar!

Het is zwaar, maar uiteindelijk zal de rups weer voor enige tijd verdwenen zijn. 

 

Tot slot: bij ernstige huidklachten en ernstige luchtwegklachten consulteer je natuurlijk altijd een arts. 

Laat een bericht achter

De waardering van www.mygreenuniverse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 257 reviews.