MyGreenUniverseHoe kom je van zilvervisjes af met etherische olieMyGreenUniverse

Zilvervisjes

Posted by hans 12-07-2019 6 Comment(s)

Hoe kom je van zilvervisjes af.

 

SilverfishLepisma saccharina of zilvervisjes, je kent ze vast wel. Kleine zilverkleurige beestjes die razendsnel voor je voeten wegschieten en snel onder plinten of in andere hoeken of gaten verdwijnen. Wat zijn het eigenlijk en hoe kom je ervan af?

 

Een zilvervisje is geen vis, maar een insect. Het heeft geen vleugels maar wel de 6 poten die je bij een insect mag verwachten. Ze worden tot 2,5 cm lang hebben vele voelsprieten, kleine schubben als huid en zijn heel plat. Er zijn mannetjes en vrouwtjes, het vrouwtje legt al snel een aantal honderd eitjes, dus als je ze hebt, ben je er nog niet zomaar vanaf.

 

Ze zijn eigenlijk ongevaarlijk en vinden het heerlijk in wat warmere vochtigere ruimtes, overdag zijn ze meestal niet erg actief, maar in de nacht gaan ze op zoek naar voedsel.

 

 Het broertje of zusje van het zilvervisje is het papiervisje, oftewel: Ctenolepisma longicaudata. Ziet er eigenlijk hetzelfde uit, maar houdt meet van wat drogere plekken. Het papiervisje is wat grijzer. Zoals je dus mag verwachten, vind je het zilvervisje eerder in de badkamer, en het papiervisje op de zolder.

 

 

Maar hoe kom je ervan af? We willen dit zo natuurlijk aanpakken, dus:

 

Vanuit de aromatherapie zijn er een aantal etherische oliën die goed kunnen helpen om van deze visjes af te komen. Eigenlijk allemaal met hetzelfde effect: overbelasting van de en smaaksensoren van de insecten waardoor ze geen voedsel meer kunnen vinden. Je druppelt de etherische olie op doekjes en legt deze op de plaatsen waar ze zich ophouden.

Je kan verschillende etherische oliën hiervoor gebruiken, deze hoeven niet biologisch gecertificeerd te zijn, maar lavendel wordt hiervoor het meest toegepast.

De Tisserand ethically harvested lavendel olie is hier uitstekend geschikt voor, en je huis gaat er ook nog eens lekker van ruiken.

 

We horen graag je bevindingen.

6 Comment(s)

Ineke:
06-08-2019, 11:43:27 AM
Reply

Ik heb het geprobeerd en dit werkte bij ons erg goed. En de olie ruikt ook heel lekker! Heel blij mee

Monique:
11-08-2019, 01:55:44 PM
Reply

Goedemiddag. Wij hebben last van beide denk ik. Helaas zitten ze steeds in Mn bed. Jak. Wij hebben 3 katten en wil weten of dit veilig os voor katten Gr Monique

My Green Universe:
29-08-2019, 05:57:08 PM

Hallo Monique, Katten zijn erg gevoelig voor etherische olie, dus voorzichtigheid is belangrijk. De etherische olie van tea tree en citrus achtigen is zeker niet aan te raden. Een kat heeft een zeer gevoelige reukzin. Juist voor katten is het belangrijk ze de mogelijkheid te geven om de kamer te verlaten waar je etherische olie gebruikt. Dus laat ze nooit in een afgesloten ruimte als je daar bijvoorbeeld de olie verneveld met bv een diffuser. Lavendel olie is wat minder uitdagend voor katten, maar gebruik deze dus niet in de kamer waar de katten zitten. Dus zolang je de olie gebruikt, geen katten in de slaapkamer ;)

Mamahihi:
25-12-2019, 08:33:51 PM
Reply

Werkt goed!

My Green Universe:
28-02-2020, 02:15:40 PM

Dank je wel Mamahihi!

Sandra:
16-04-2020, 01:32:50 AM
Reply

Hi, is het ook mogelijk de etherische olie rechtstreeks in gaten of kieren aan te brengen of is dat niet effectief?

My Green Universe:
06-05-2020, 01:15:33 PM

Hallo Sandra, dat kan natuurlijk ook maar wij adviseren hier een doekje voor te gebruiken, let op Etherische oliën zijn erg geconcentreerd en kunnen eventueel vlekken achterlaten op tapijt of vloer.

Nico:
04-06-2020, 10:06:28 PM
Reply

Hallo, als je katten hebt moet je dus oppassen met het gebruik van etherische oliën. Hoe zit dat als je konijnen en cavia's hebt? Alvast bedankt voor het antwoord. Groeten, Nico

My Green Universe:
08-07-2020, 07:03:08 PM, http://WWW.MYGREENUNIVERSE.EU
Reply

Hallo Nico, het beste is om je dierenarts hier naar te vragen, die kan dit goed inschatten voor je huisdier.

Laat een bericht achter

De waardering van www.mygreenuniverse.eu bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 258 reviews.